Vijesti Društvo Ово су најуспшјешнији матуранти СШЦ “Михајло Пупин”

Ово су најуспшјешнији матуранти СШЦ “Михајло Пупин”

1

Вук Врањеш изабран је за ученика генерације четверогодишњих занимања СШЦ “Михајло Пупин”, а Лејла Мехмедовић за најбољег ученика трогодишњих занимања.

Врањеш је завршио гимназију, смјер рачунарско-информатички, а током свог средњошколског образовања учествовао је на бројним такмичењима, међу којим треба нагласити освојено друго мјесто на регионалном такмичењу из математике, те прво мјесто на регионалном и четврто мјесто на републичком такмичењу из физике, што му је омогућило пласман и учешће на БиХ олимпијади физичара за 2023. годинy. Похађао је едукације и кампове Школе математике за рад са надареним ученицима и Школу програмирања, организоване од стране Удружења математичара на нивоу Босне и Херцеговине, а жеља му је да упише неки од програмерских смјерова на Факултету техничких наука у Новом Саду.

Лејла Мехмедовић, ученик је генерације трогодишњег занимања, а стекла је звање модног обућара. Сматра да је у струци пронашла простор да изрази креативност и једним дијелом изгради свој стил, тако да воли цртати и осмишљати моделе обуће и одјеће које у будућности планира израдити. На Смотри радова ученика средњих школа у струци текстилство и кожарство, која се одржала у Политехничкој школи у Бањој Луци 2022. године, Лејла је имала прилику да тимски представи ручне радове свог одјељења.

 

Анђела Божић и Душка Бабић су носиоци Вукове дипломе општег смјера гимназије. Божићева даље образовање планира наставити на Електротехничком факултету у Бањој Луци, а Бабићева на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету, смјер Грађевинарство, у Бањој Луци.

 

Уна Теофиловић и Маја Бојанић су вуковци рачунарско-информатичког смјера гиманзије.

Теофиловићева је завршила ОШ ,,Никола Тесла” као “вуковац” и ученик генерације, а и у средњој школи је наставила са успјесима на такмичењима из математике, физике и информатике. Учествовала је на на три семинара математике у истраживачкој станици Петници.

Бојанићева је такође била „вуковац“ и у основној школи, а поред бројних школских активности, у првом разреду је ишла на регионално такмичење из математике. Даље образовање планира наставити на Природно-математичком факултету у Бањој Луци, на наставном смјеру на одсјеку математике и информатике.

Марина Мартић и Сања Вукичевић су вуковци занимања техничар мехатронике.

Мартићева своје даље образовање планира наставити на Факултету техничких наука у Новом Саду, а Вукичевићева на Електротехничком или Машинском факултету у Бањој Луци.

Дервента Кафе

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here