Vijesti Društvo Одабрани најљепши ћирилични рукописи пристигли на конкурс дервентске “Просвјете”

Одабрани најљепши ћирилични рукописи пристигли на конкурс дервентске “Просвјете”

0

Комисија за избор одабрала најљепше рукописе између 51 пристиглог на конкурс Градског одбора СПКД “Просвјета” Дервента.

Комисија коју су чинили Далиборка Малешевић, професор српског језика, Вујадин Малешевић, академски сликар и професор ликовне културе, те Милорад Ђурђевић, потпредсједник СПКД „Просвјета“, одабрала је најљепше радове у конкуренцији ученика основних и средњих школа, те одраслих.

Најљепшим рукописом међу ученицима проглашен је онај Софије Ковачевић из Власенице, док су Дервенћанке Маја Глумац и Ања Петковић освојиле друго и треће мјесто.

Комисија је похвалила и радове ученика Николе Чоњића из Хан Пијеска, Нађе Ковачевић из Власенице, Хелене Цигановић из Дервенте, те Добојлија Андреја Попадића и Луке Пуљановића.

Рукопис Јелене Ђурђевић из Дервенте проглашен је најљепшим међу одраслим, док су наши суграђани Аница Сарић и Бошко Гајић освојили другу и трећу награду. Похваљен је рад Милоша Ожега из Србца.

Додјела награда одржаће се у уторак, 24. маја, на дан Светог Ћирила и Методија у Центру за културу града Дервента са почетком у 19 часова уз пригодан културно умјетнички програм и изложбу ћириличних рукописа, поручују организатори.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here