Vijesti Kultura i obrazovanje Писменост кључна за функционисање у савременом свијету

Писменост кључна за функционисање у савременом свијету

0

У ЈУ СШЦ „Михајло Пупин“ је поводом Међународног дана писмености одржана интерактивна радионица којом се жељела скренути пажња на значај и важност описмењавања популације.

Наиме, под заштитом УНЕСКО-а од 8. септембра 1967. године обиљежава се Међународни дан писмености. На тај се жели истаћи важност познавања читања и писања у садашњем друштву.

Појам писмености не односи се само на способност особе да чита и пише него је истовремено и стицање знања и вјештина које су неопходне за функционисање и свијету брзих промјена у којем се говори о дигиталној, финансијској, правној и другим облицима писмености, поручују из ове образовне установе.

Поражавајућа је чињеница да према подацима из 2022. године у свијету постоји 771 милион неписмених особа, већином жена.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here