Vijesti Društvo Покренута акција уређења локалитета Ћелар

Покренута акција уређења локалитета Ћелар

1

Локалитет Ћелар је мјесто на коме се налазе остаци старог православног гробља и некадашњег црквишта, познато и по томе да је ту службовао поп Јовица Илић, који 1834. године подиже буну против Турака (поп Јовичина буна).

Ово подручје данас је запуштено и девастирано, али је ових дана Славен Кузмановић покренуо акцију уређења овог значајног историјског мјеста.

Предлажем да заједничким снагама организујемо акцију уређења локалитета, који се налази на земљишту у власништву Српске православне цркве, укупне површине 3.156 м2. Датум одржавања акције је у суботу, 10. априла. Зборно мјесто је на Костуру, испред куће број 35, од обилазнице удаљено 750 метара, написао је организатор акције.

Све детаље око акције можете пронаћи у групи на Фејсбуку – ОВДЈЕ.

Дервента Кафе

1 komentar

  1. Na groblju u Srpskoj varoši glupi komunalci sklanjaju stare grobove i spomenike da bi uzeli pare za nove kičerajske skupe grobnice. Tako ukidaju tragove postojanja Srba i spremaju teren za nastavak genocidnog egzodusa Srba iz Dervente koji se odvija u etapama vremena kao i u drugim krajevima. Sklanjanje artefakata iz groblja od strane srpske vlasti je samogenocidno da bi nešto pokrali nepismeni vlastodržci.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here