Vijesti Društvo Покривена Светосавска сала у комплексу Старе цркве – ФОТО

Покривена Светосавска сала у комплексу Старе цркве – ФОТО

0

Вечерњим богослужењем и заједничким дружењем вјерника вечерас је у комплексу Старе цркве обиљежен завршетак постављања крова на Светосавској сали.

Након обнове Старе цркве у Српској вароши, подигнут је звоник и реконструисан објекат за палионицу свијећа и мртвачницу. С обзиром на велику потребу за мјестом за окупљање у комплексу Старе цркве покренута је акција изградње Светосавског дома, чије је зидање завршено прије мјесец дана.

Слиједе радови на постављању столарије и цјелокупни унутрашњи радови и уређење Светосавске сале, а потом и вањски радови.

Дом ће имати око 150 мјеста за сједење и биће мултифункционалан, тако да ће служити разна окупљања, породичне ручкове, промоције књига и слична дешавања.

Сви који желе помоћи изградњу дома могу то учинити преко Western Union на име Љубиша Новић или на број жиро рачуна: 562-005-814-541-10-29 – СТАРА ЦРКВА У ДЕРВЕНТИ.

Стара црква Успења Пресвете Богородице у Српској вароши, грађена у периоду од 1851. до 1855. године, преживјела је два свјетска рата, али је на Спасовдан 1992. године, за вријеме окупације припадника ХВО-а и Армије БиХ, сравњена до темеља минирањем. Након обнављања, започетог 2018. године, богомоља је посвећена Благовијестима.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here