Vijesti Društvo “Полиција најважнија тековина”: Полицијска станица Дервента обиљежила Аранђеловдан, крсну славу МУП-а Српске...

“Полиција најважнија тековина”: Полицијска станица Дервента обиљежила Аранђеловдан, крсну славу МУП-а Српске – ФОТО

0

Парастосом и полагањем вијенаца у част службеника настрадалих у Одбрамбено-отаџбинском рату службеници Полицијске станице Дервента обиљежили су празник Светог архангела Михаила, крсну славу Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Била је ово прилика да се Дервенћани присјете и одају почаст оним који су положили животе бранећи свој народ и територију Републике Српске.

Данашњи дан дочекујемо јединим дијелом тужни, а другм срећни. Тужни смо што је у протеклом Одбрамбено- отаџбинском рату велики број припадника МУП-а дао своје животе, а срећни јер већ 28 година у миру прослављамо своју крсну славу и све захваљујући људима који су уткали оно најсветије – свој живот, поручио је командир ПС Дервента Миломир Балатуновић.

На спомен-обиљежју у кругу Полицијске станице Дервента уписана су имена Миломира Лејића, Миомира Ружића, Милана Трњанца, Миодрага Милића, Петара Цвјетковића, Зорана Ђурића, Нинка Лукића, Надета Кузмановића, Весељка Љешића и Драге Нинковића, службеника страдалих у протеклом рату.

Градоначелник Милорад Симић је нагласио да са Полицијском станицом Дервента има успјешну сарадњу.

Задовољство ми је сарађивати са овом групацијом људи и засигурно је једна од највећих тековина Републике Српске то што смо сачували полицију. Имамо врло добру сарадњу дуги низ година и надама се да сарадња може бити још успјешнија, увијек може више и боље, рекао је Симић честитавши славу полицијским службеницима.

Он је додао да Градска управа подржава пројекте МУП-а попут видео надзора, а да се тренутно проводи уређење степеништа испред Полицијске станице.

Обиљежавању је присуствовао велик број званица, међу којима су чланови породица погинулих полицајаца, пензионисани припадници МУП-а, руководство Градске управе на челу са Милорадом Симићем и предсједником Скупштине Бојаном Радановићем, народни посланици Игор Жунић и Денис Пијетловић, директор Шума Српске Славен Гојковић и други.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here