Vijesti Kultura i obrazovanje “Просвјета” прославила крсну славу – ФОТО

“Просвјета” прославила крсну славу – ФОТО

0

Српско просвјетно и културно друштво “Просвјета” данас је прославило крсну славу Светог Саву.

Предсједник “Просвјете” свештеник Далибор Ђекић истакао је да се прослава ове године обиљежава скромније због ситуације са епидемилолошком ситуацијом.

Епидемиолошка ситуација у протеклој години била тешка, али смо дио активности успјели реализовати. Надам се да ће током ове године бити више могућности да наставимо са реализацијом пројеката. Један од њих ће свакако бити избор најљепшег ћириличног рукописа, а о осталим промоцијама и пројектима ћемо правовремено обавијестити јавност, поручио је Ђекић, захваливши се свима који су били уз „Просвјету“.

Градоначелник Дервенте Милорад Симић честитао је славу друштву и рекао да се нада да ће традиција коју “Просвјета” његује трајати и даље.

Драго ми је да у овом облику одржавамо ову традицију јер је грехота прекидати, а ако Бог да догодине да се окупимо у већем броју. Просвјета има своју сврху и желим вам да дуго година славите и да се радујете, рекао је Симић.

Славски обред обавио је Архимандрит Симеун Обреновић, игуман манастира Бишња, који је ломљење славског колача обавио са подпредсједником “Просвјете” Милорадом Ђурђевићем.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here