Vijesti Kultura i obrazovanje Прослављени глумац Петар Божовић гост Дервенте

Прослављени глумац Петар Божовић гост Дервенте

0

Српско просвјетно-културно друштиво “Просвјета” из Дервенте угостиће у нашем граду истинског умјетника – глумца Петра Божовића.

Истакнути глумац, легенда позоришта и бројних култних филмских остварења, гост Дервенте ће бити у понедјељак, 14. августа.

Повод за гостовање је програм који је “Просвјета” уприличила поводом Преображеwа. Више информација организатори најављују ускоро.

Петар Божовић је студирао  италијански језик, а глуму је дипломирао на Факултету драмских уметности у класи проф. Предрага Бајчетића.

Остао је незабораван као Зељо у “Чуду невиђеном”, Ђорђе “Жорж” у “Лепоти порока”, начелник Максим у трагикомедији “У име народа”, доктор за љубавне проблеме у филму “Чекај ме, ја сигурно нећу доћи”, Атифага у филму “Нож”, Слоба у филму “Лепа села лепо горе” и инспектор Тртовић у филму “Бумеранг”.

Играо је на сценама свух београдских позоришта, а у периоду од 1. септембра 1984. до 1. фебруара 1994. био је члан Народног позоришта у Београду. После 25 година се вратио у ово позориште улогом Ахмеда у представи „Хасанагиница”.

Ипак, најпознатији је по својим монодрамама, “Рече ми један човек”. “Ћераћемо се још” и “Кад будем млађи”, које изводи по текстовима Матије Бећковића.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here