Vijesti Kultura i obrazovanje Пјевачка група СКУД “Дервента” међу побједницима Мајских музичких свечаности – ВИДЕО

Пјевачка група СКУД “Дервента” међу побједницима Мајских музичких свечаности – ВИДЕО

0

Пјевачка група СКУД “Дервента” награђена је златном медаљом у категорији Ф на 22. Мајским музичким свечаностима одржаним протеклих дана у Бијељини.

Након прошлогодишње сребрне медаље, чланице пјевачке групе овога пута биле су најбоље у својој категорији на фестивалу којег организује СПД “Србадија”.

У изузетно јакој конкуренцији средњих музичких школа и факултета, пјевачких група, још једном смо показали да континуиран рад увијек буде препознат и награђен. Враво за дјевојке и умјетничког руководиоца Милијану Жунић, истакао је руководилац друштва Саша Арсенић.

Иначе, на овогодишњем фестивалу такмичило се рекордних 47 ансамбала, у десет такмичарских категорија, из Републике Српске, Србије, Хрватске и Федерације БиХ. Током фестивалских дана у Бијељини је боравило више од 1.500 хорских пјевача, диригената, професора музике и заљубљеника у хорско пјевање.

Наступи су одржавани у Соколском дому и у Центру за културу „Семберија“, Музеју Семберије, као и Саборном храму Рођења пресвете Богородице, гдје су наступили такмичари у категорији црквених хорова.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here