Vijesti Kultura i obrazovanje Пјесма “Сањам” међу одабраним

Пјесма “Сањам” међу одабраним

0

Пјесма „Сањам“ Ненада Симића уврштена је међу одабране радове пристигле на наградни конкурс Удружења грађана „Нела“ Орашје за најбољу причу или пјесму које промовишу међурелигијски дијалог, мир, љубав и помирење.

Од пристиглих радова жири је одабрао 26 радова аутора из БиХ који ће бити објављени у заједничкој збирци.

Пјесма „Сањам“ Ненада Симића из Дервенте уврштена је међу одабране радове.

Пјесму „Сањам“ могли су чути и посјетиоци и учесници манифестације „Наша будућност је живјети заједно“ на којој је одржан и округли сто на тему „Улога жене у изградњи мира и помирења“, а у оквиру програма Пробудућност, у организацији Удружења жена из Дервенте, у октобру 2020. године у Дервенти. Изражавам задовољство што је пјесма пронашла мјесто у заједничком зборнику, и добила потврду да није писана за једнократну употребу, каже Симић.

Удружење грађана „Нела“ је непрофитна, нестраначка и невладина организација која дјелује на подручју Жупаније Посавске.

Примили смо много дивних текстова за нашу Збирку прича и пјесама о миру, љубави и помирењу. Морамо нагласити како је распон година наших аутора/ица од 13 до 65 година, што нас чини изузетно поносним. Осим тога, пјесме и приче стизале су нам из свих дијелова БиХ што и јесте био циљ овог пројекта, навели су организатори конкурса.

Ово удружење основано је 2018. године од стране младих, мировних волонтера и ентузијаста који вјерују у боље сутра.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here