Vijesti Kultura i obrazovanje Расписан конкурс: Ближи нам се 18. издање Фестивала хумора и дјечијег стваралаштва

Расписан конкурс: Ближи нам се 18. издање Фестивала хумора и дјечијег стваралаштва

0

ЈУ ОШ „19. април“ расписала је конкурс поводом осамнаестог Међународног фестивала хумора и дјечијег стваралаштва „Дјечији осмијех“.

Фестивал ће се одржати 20. октобра 2023. године.

На Фестивалу ће бити уприличена додјела награда, маштовити дефиле и пригодни програм у Спортској дворани града. Маштовити дефиле креће испред школе у 13 часова, а програм у Спортској дворани почиње у 14 часова, поручују из ОШ “19. април”.

Сви заинтересовани информације могу добити на контакт телефоне 065 698 893 и 053 333 093, те адресу е-поште: [email protected].

КОНКУРС
за литерарне и ликовне радове ученика основних школа
и предшколских установа и учеснике у дефилеу улицама Дервенте

1. Литерарни и ликовни радови:
– радови се шаљу у коверти, групно или појединачно са назначеним именом и презименом ученика, разредом, школом и предметним наставником, са назнаком „За Фестивал“ и контакт телефоном предметног наставника
– радови ће бити разврстани у категорије за нижи и виши узраст
– радови морају бити оригинални и самостално урађени за што су одговорни предметни наставници
– литерарни радови морају бити прекуцани
– радови се шаљу до 13. октобра 2023. године
– све приспјеле радове оцјењиваће стручни жири
– тема ликовних радова је „Шаљива згода из ђачког живота“
– тема литерарних радова је “Шаљива згода из ђачког живота”

Стручни жири ће наградити три најбоља литерарна и три најбоља ликовна рада. За изузетан допринос у литерарном стваралаштву биће додијељена Повеља „Оља Милинковић“. Сви учесници Фестивала биће награђени дипломом „Златни дјечији осмијех“.

2. Дефиле:
– у дефилеу с разноврсним маштовитим креацијама костима, ликова из књижевних дјела, цртаних филмова и сл. као и детаљима из природе и свакодневног живота с различитим занимљивим порукама могу да учествују школе с подручја општине, регије, Републике Српске и шире као и дјечја обданишта и друге установе васпитно-образовног типа
– пријаве за учешће у дефилеу послати до 13. октобра 2023. године (број учесника, контакт телефон и начин доласка у Дервенту)
– учесници треба да буду препознатљиви по оригиналности, а у складу с нашом традицијом, културом и васпитно-образовним системом

3. Изложбени простори секција школе:
– вође секција школе домаћина организоваће изложбене просторе

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here