Vijesti Kultura i obrazovanje Резултати уписног рока у Стручну и техничку школу

Резултати уписног рока у Стручну и техничку школу

0

Данас су објављени резултати уписног рока у први разред у школској 2023/24 у Стручну и техничку школу за ученике који су током основног образовања остварили успјех од 60 и више бодова.

У одјељење Економски техничар уписано је 9 од 24 предвиђена ученика, а у одјељење Техничара ЦНЦ технологија 1 до такође 24 ученика. Од највише 20 ученика одјељења Агротехничара, након овог уписног рока, попуњена су два.

У наредном уписном року, поред наведених, кандидати ће моћи да бирају и трогодишња занимања Фризер (20 ученика), те Бравар-заваривач и Обрађивач метала резањем (по 12 ученика).

Пријем докумената за упис ученика у средње четворогодишње и трогодишње школе почиње у ПОНЕДЈЕЉАК, 26. ЈУНА 2023. године, а завршава се у СРИЈЕДУ, 28. ЈУНА 2023. године, за ученике који имају мање од 60 бодова.

Резултати уписа биће објављени у петак, 30. јуна 2023. године до десет часова на огласној табли школе.

ЈУЛСКИ УПИСНИ РОК

Пријем докумената за упис у средње четворогодишње школе и средње трогодишње школе у јулском уписном року почиње у понедјељак, 3. јула 2023. године, а завршава се у сриједу 5. јула 2023. године. Резултати уписа биће објављени у петак, 7. јула 2023. године до десет часова на огласној табли школе.

Од понедјељка, 10. јула 2023. године до петка, 14. јула 2023. године, кандидати који нису задовољили услове конкурса за жељено занимање уписују се у школе, односно у струке и занимања у средњим техничким и средњим стручним школама гдје има слободног мјеста.

ДОКУМЕНТИ ПОТРЕБНИ ЗА УПИС

Учесници конкурса подносе школи потребне документе:
– Пријаву за упис (попуњава се приликом пријављивања у школу);
– Оргинално свједочанство о завршеној основној школи;
– Оригинално свједочанство о завршеној основној школи у иностранству, рјешење о признавању или потврду о поднесеном захтјеву за признавање;
– Извод из матичне књиге рођених;
– Диплому „Вук Стефановић Караџић“;
– Диплому за изузетан успјех из предмета значајних за струку;
– Диплому за освојено прво, друго и треће мјесто на републичком или вишем нивоу такмичења;
– Адресирани коверат са именом, презименом, адресом и бројем телефона кандидата који се пријављује на конкурс.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here