Vijesti Društvo Свечано прослављена слава храма Преображења Господњег – ФОТО

Свечано прослављена слава храма Преображења Господњег – ФОТО

0

Светом литургијом и пригодним културно-умјетничким програмом данас је у Храму Преображења Господњег у Новом насељу прослављена слава цркве, уз наступ хора „Свети краљ Владислав“ из Дворова и бањалучког глумца Горана Јокића.

И ове године СПКД „Просвјета“ се активно укључила у организацију прославе славе храма, што је за резултат имало богатији програм обиљежавања.

Препознали смо да је ово вријеме великог хришћанског празника Преображења, као и да кроз Великогоспојински пост дочекујемо још једну значајну светковину, па је и наша прослава свечанија. Надамо се да ће овај догађај постати једна традиционална и лијепа манифестација која се одржава у нашем граду, поручио је свештеник Далибор Ђекић, и први човјек дервентске „Просвјете“.

Познати глумац Горан Јокић надахнуто је говорио одломке из бесједа владика Николаја и Платона, док је бијељински хор отпјевао неке од најљепших традиционалних и духовних пјесама српског народа.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here