Vijesti Društvo Служен помен погинулим из МЗ Укрина

Служен помен погинулим из МЗ Укрина

0

У парку код Старог моста данас је служен парастос за 43 погинула борца Војске Републике Српске и шест цивилних жртва протеклог рата, а потом су положени вијенци.

На споменику су у знак сјећања исписана имена 14 погинулих бораца из Мјесне заједнице Укрина, а имена преосталих су они који су страдали за стварање Републике Српске, a чије су се породице доселиле у ову мјесну заједницу из других крајева и са собом су донијели посмртне остатке најмилијих.

На данашњи дан 1992. године су Срби изашли на насип и одавде је заправо почела одбрана Касарне, један од најважнијих тренутака у одбрани Дервенте. Овај датум заслужује значајнију пажњу, рекао је Чедо Вујичић, предсједник Градске борачке организације.

Вијенце су положили чланови породица жртава, замјеник градоначелника Синиша Јефтић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегација Борачке организације, те СНСД-а и ПДП-а.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here