Vijesti Društvo “СМС сервис” МУП-а омогућава да поруком провјерите статус личних докумената и избјегнете...

“СМС сервис” МУП-а омогућава да поруком провјерите статус личних докумената и избјегнете гужве

0

Полицијска управа Добој апелује на грађане да користе СМС сервис Министарства унутрашњих послова Републике Српске како би избјегли гужве приликом издавања личних докумената.

Сервис омогућава грађанима да дођу до њима битних информација, а да притом не долазе на локације гдје се издају лична докуманта.

Да би грађани могли да користе СМС сервис потребно је да свој број мобилног телефона лично пријаве код организационе јединице МУП-а РС надлежне за издавање личних докумената у мјесту у којем имају пријављено пребивалиште, приликом подношења захтјева за издавање личних докумената или регистрације возила.

Грађани путем СМС сервиса могу да остваре увид у статус документа за који су поднијели захтјев (лична карта, возачка дозвола, путна исправа), увид у регистрацију моторног возила, увид у новчане казне и уплате, као и увид у казнене бодове. Такође, грађани могу да се пријаве на СМС сервис и да добијају обавјештења 30 дана пред истек важности личних докумената и регистрације возила, као и информације када им истичу казнени бодови, саопштено је из Полицијске управе Добој.

С обзиром на очекивано повећање броја захтјева за издавање личних докумената Полицијска управа Добој позива грађане да провјере рок важења својих личних докумената, прије свега, личне карте и путне исправе и на вријеме их замијене, те тако избјегну непотребна чекања и стварање гужви на локацијама за издавање личних докумената.

Детаљне информације о намјени и кориштењу СМС сервиса Министарства унутрашњих послова Републике Српске доступне на интернет страници www.mup.vladars.rs

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here