Vijesti Društvo Сутра комеморација и сахрана Савку Пећићу

Сутра комеморација и сахрана Савку Пећићу

0

Сахрана дервентског књижевника, новинара, потпуковника Војске Републике Српске и бившег команданта Осињске бригаде Савка Пећића биће одржана сутра на Православном гробљу у Дервенти, а посљедњи испраћај заказан је у 12 часова испред Старе цркве у Српској вароши.

Сахрани ће претходити комеморација у Центру за културу у 10 часова коју организују Градска борачка организација и Српски књижевни клуб „Вихор“.

Пећић је преминуо јуче (16.03.) у 73. години послије борбе са тешком болешћу.

Након завршене основне школе и гимназије, у Загребу је студирао и дипломирао на ВТШ и стекао звање дипломирани инжењер техничких наука. Бавио се новинарством као дугогодишњи дописник републичких и локалних медија.
Био је дописник Радија РТРС, Гласа Српске, Блица, више локланих медија Дервентског листа, Посавских новости, Свитања, Видика и других новина, а велики допринос дао је реализацији идеје настанка интернет портала Дервента Кафе.

Био је дугогодишњи предсједник Српског књижевног клуба ”Вихор” и оснивач Међународних илинданских пјесничких сусрета “Прљача” на ријеци Укрини. Објавио је 14 књига прозе и поезије, те сарађивао са стручним часописима за културу и књижевност у Републици Српској и региону.

Добитник је Општинске Захвалнице поводом Крсне славе Велике Госпојине.

Ненад Симић/Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here