Vijesti Društvo Уз молитву и доброчинство: Васкрсење Христово прослављено у Парохији сочаничкој – ФОТО

Уз молитву и доброчинство: Васкрсење Христово прослављено у Парохији сочаничкој – ФОТО

0

Празник Васкрсења Христовог свечано је прослављен у свима храмовима Парохије сочаничке. Надлежни свештеник протојереј-ставрофор Славољуб Тривић, служио је на Васкрс свету литургију у храму Вазнесења Господњег у Великој Сочаници.

Прослава празника над празницима започета је раном јутарњом литијом око храма, а потом и Васкршњим јутрењем уз често понављање васкршег поздрава – Христос Воскресе. Свештеном литургијском сабрању присуствао је велики број вјерника, који су се и причестили.

У току молитве прочитана је Васкршња посланица Његове светости патријарха српског Иринеја, а послије Свете литургије прота Славољуб је даровао васкршња јаја учесницима литургијског сабрања.

Бирало се и најљепше ушарано и најјаче васкршње јаје, а награде су освојили Кристина Шављуга, ученица 4. разреда ОШ у Великој Сочаници и Душко Радановић из Велике Сочанице.

Захваљујући доброти Станоја и Јелке Марјановић, Веселка Денића из Велике Сочанице, Јеле Н. Ђурић из Мишинаца, Воје Трпића из Дервенте и Катарине Ћелић, р. Китоњић, из Митровића, поводом васкршњих парзника дарована су тридесет четири пакета социјално угроженим породицама, као и васкршњи пакетићи дјеци без једног или оба родитеља, те дјеци с посебним потребама и дјеци из црквеног хора.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here