Vijesti Kultura i obrazovanje Ученици СШЦ “Михајло Пупин” учествовали на Регионалном такмичењу из српског језика

Ученици СШЦ “Михајло Пупин” учествовали на Регионалном такмичењу из српског језика

0

Ученици СШЦ “Михајло Пупин” су прошлог викенда учествовали на Регионалном такмичењу из српског језика и остварили запажене резултате.

Ученици су показали своја знања из области акцентологије, фонетике, фонологије, морфологије и синтаксе.

Према незваничним резултатима Анђела Божић је са само 9 бодова мање од првопласираног ученика освојила четврто, Сара Татомир седмо, а Анђела Дабовиц 8. мјесто. Честитамо нашим ученицима и њиховом ментору на оствареним резултатима, саопштено је из СШЦ “Михајло Пупин”.

Формални домаћин такмичења била је ЈУ Техничка школа из Добоја, али јбог епидемиолошких мјера такмичење је организовано “онлине”, тако да је 20 ученика других разреда средњих школа добојске регије је задатке радило у својим матичним школама.

Дервента Kафе

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here