Vijesti Društvo У Босанским Лужанима освећена плоча страдалим припадницма Крњинске бригаде

У Босанским Лужанима освећена плоча страдалим припадницма Крњинске бригаде

0

У Босанским Лужанима данас је освештана спомен-плоча погинулим борцима Војске Републике Српске из добојске Крњинске бригаде.

Славко Радоњић, Чедо и Марко Старчевић, Симо Малбашић и Горан Радоњић, као припадници чете из Малог Прњавора настрадали су током операције Коридор 92 у засеоку Аџин поток.

Славко Сегдар, предсједник мјесне борачке организације Прњавор Мали, и сам је био учесник борби.

Крњинска бригада упућена је на ово подручје када је село било пусто и расељено. Мислим да је овдје тада направљено етничко чишћење од стране хрватско-муслиманских паравојних јединица јер овдје није било ни живе мачке, рекао је Сегдар

Изградњу споменика финансијски је подржала Градска управа Добој.

Сегдар се захвалио борачким организацијама Дервенте и Добоја, као и дервентском „Комуналцу“ на уређењу простора око споменика, те Богдану и Зорану Којићу који су дали велики допринос и земљиште на којем се споменик налази.

Палим борцима поклонили су се њихови саборци, замјеник градоначелника Дервенте Синиша Јефтић и Добоја Славко Ковачевић, представници борачких организација Добој, Брод и Дервента, мјесне борачке организације и мјесне заједнице Кладари, мјесне борачке организације Прњавор Мали и ветерани 5. Одреда специјалне полиције.

ТВ К3

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here