Vijesti Kultura i obrazovanje У Новом насељу прослављена слава храма Преображења Господњег

У Новом насељу прослављена слава храма Преображења Господњег

0

Након јутарњег богослужења и славског обреда, обиљежавање Прображења испред храма у Новом насељу који носи име по овом празнику, настављено је пригоднм програмом „Преображењских вечери“.

Овога пута наступили су фолклораши СКУД Дервента, хор „Просвјете“, те млади глумац Драгомир Лишчић и солиста Исидора Чечавац, која је уз пратњу отпјевала неколико духовних пјесама.

Послије гостовања великана српског глумишта Петара Божовића, који је спојио хришћанство, духовнос и православље са позориштем, празновање смо наставили културно–умјетничким програмом, рекао је свештеник Далибор Ђекић.

Празник је посвећен тренутку када се, како каже хришћанско предање, Христос на гори Тавор пред апостолима преобразио и засијао као сунчева свјетлост.

 

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here