Vijesti Kultura i obrazovanje У суботу промоција награђиване збирке пјесама “Кад ја лупим шаком о сто”...

У суботу промоција награђиване збирке пјесама “Кад ја лупим шаком о сто” Јелене Глишић

0

У Центру за културу наредне суботе биће уприличена промоција награђиване збирке пјесама за дјецу “Кад ја лупим шаком о сто” Јелене Глишић.

Јелена Глишић, рођена Дервенћанка, аутор је четири књиге за дјецу. Њене пјесме су заступљене у бројним књижевним часописима и антологијама, а превођене су на руски и мађарски језик.

Редовни је сарадник, као пјесник за дјецу, писац кратких прича и лектор у часописима за дјецу “Јежурко”, који излази у издању бањалучке издавачке куће “Арт Сцена”.

Дипломирани професор разредне наставе добитник је награде „Станко Ракита“ за најбољу књигу из области књижевности за дјецу за 2020. годину за књигу “Кад ја лупим шаком о сто”, а члан је и Удружења књижевника Републике Српске од 2017. године у коме неколико година обвља функцију секретара и сарадника при издавачкој дјелатности.

Тренутно живи и ствара у Бањој Луци.

Промоцију, заказану за 16. април у 19 часова, употпуниће рецензент књиге Предраг Бјелошевић, те Валентина Шатара као музичка пратња.

Дервента Кафе

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here