Vijesti Najave i obavještenja СКУД Дервента: У суботу трећи Фестивал етно пјесме

СКУД Дервента: У суботу трећи Фестивал етно пјесме

2

Српско културно-умјетничко друштво Дервента у суботу, 24. августа, организује трећи Фестивал етно пјесме.

На фестивалу ће, поред домаћина, учествовати и женска и мушка пјевачка група РКУД „Пеалгић“ из Бањалуке, Изворна група „Црнућанка“ из Горњег Милановца, Мушка пјевачка група „Висока Крајина“ из Градишке, Етно група „Босиљак“ из Брчког и Етно састав „Жубор“ из Котор Вароши.

Концерт, подржан од Министарства просвјете и културе, одржаће се на Тргу православља са почетком од 20 часова.

Дервента Кафе

2 KOMENTARI

  1. Dosta vala i tog folklora i tih nosnji i tih pjesama i igara. Dosadilo svima. Ima li ista drugo?
    Dokad cemo ojkati. Ovo je 21. vijek.

  2. “…jer narod bez porekla to je presušena reka…”
    Nijedan narod na svijetu ne bježi od svoje istorije i starinskih običaja kao Srbi. Zato nas neće ni biti za nekih 150 do 200 godina. Tradicija treba da se njeguje, Nenade, ali Vi ste i sami vrlo vjerovatno porijeklom, ako ne čak i direktno, čovjek sa sela, čovjek koji se stidi sebe, kaldrme, šljivika, opanka, narodne, izvorne pjesme. Osvijestite se i budite što jeste jer Vam lažna pismenost, a često i guranje ekavice jer, pobogu, to zvuči pismenije, neće ništa dobro donijeti. Ni Vama, a ni nama svima zajedno kao narodu u izumiranju.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here