Vijesti Kultura i obrazovanje Малишани показали креативност: Фестивал дјечијег хумора и стваралаштва прославио “пунољетство” – ФОТО/ВИДЕО

Малишани показали креативност: Фестивал дјечијег хумора и стваралаштва прославио “пунољетство” – ФОТО/ВИДЕО

0

Фестивал хумора и дјечијег стваралаштва у организацији Основне школе ”19.април” привукао је више од 500 малишана дервентских образовних установа који су шареним дефилеом обојали улице и тако на најљепши начин прославили „пунољетство“ ове традиционалне манифестације.

Распјевани школарци у бојама јесени, костимима жабаца, комараца, шкољкица, воћкица, нотног система и другим шароликим креацијама су продефиловали Дервентом, ширећи радост и осмјехе, показујући поносно своје костиме које су вриједно израђивали заједно са својим наставницима и родитељима.

Директор ове васпитно-образовне установе Елвира Миљић каже како Фестивал није само велика радост школараца, него и свих грађана Дервенте.

Прилика је ово да ученици са својим наставницима покажу креативност, а када привучемо оволико публике и када знамо да трајемо већ 18 година, онда значи и да радимо нешто вриједно и квалитетно. Данас је поготово важно да дјецу одвојимо од екрана и друштвених мрежа и да их пустимо да покажу себе у најбољем свјетлу, истакла је Миљићева.

Фестивал је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић, који је овом приликом истакао да манифестација има пуну подршку локалне управе.

Сама чињеница да траје већ 18 година довољно говори о организацији фестивала, а њихова креативност је нешто што сваке године жељно исчекујемо, нагласио је Јефтић.

У програму Фестивала учествовали су ученици дервентских основних школа и Центра „Будућност“, док су на литерарни и ликовни конкурс стигли радови основци из свих дијелова Републике Српске.

Тако је награда за најбољи прозни литерарни рад отишла у руке Татјане Вујовић из билећке ОШ „Свети Сава“, док је рад њене другарице из школских клупа Јулијане Куљић био најбољи међу пристиглим поетским радовима.

Повеља “Оливера Милинковић”, за изузетан допринос ликовном стваралаштву, додјељена је Ивани Калиновић, ученици ОШ “Васо Пелагић” из Пелагићева.

Најљепши ликовни рад међу млађим основцима је насликала Вања Ђукић из подручне школе ОШ „Тодор Докић“ у Дријену, а међу оним мало старијим Жељана Максимовић из бијељинске ОШ „Јован Дучић“.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here