Vijesti Društvo Црвени крст наградио најистакнутије донаторе и волонтере

Црвени крст наградио најистакнутије донаторе и волонтере

0

Скупштинa Градске организације Црвеног крста Дервента данас је усвојила извјештаје о финансијском раду и пословању за протеклу годину, те уручила признања најистакнутијим волонтерима и донаторима у протеклој години Пери Ђурићу, Жељки Каиновићу и предузећу „Фрукта Трејд“.

Признања се додјељују за дугогодишњи донаторски и волонтерски рад те за допринос развоју и унапређењу рада Градске организације Црвеног крста Дервента, истакао је секретар ГО ЦК Дервента Радислав Кујунџић.

Ми као организација смо захвални на донацијама људима и хуманистима који подржавају рад Црвеног крста. Тешко је из буџета Града очекивати све, јер увијек има неко пречи, али смо захвални локалној управи на разумијевању око наших активности, при чему не мислим само на финансијску подршку. Ипак, донатори су они без којих ми не можемо, који су ту сваки пут кад им се обратимо да помогну према својим могућностима. ГО ЦК је пословала негативно, са „минусом“ од око 2670 КМ, јер је за толико умањен проход из курса прве помоћи, рекао је Кујунџић.

Генерални секретар републичке организације Црвеног крста Рајко Лазић уручио је „Златни знак“ Црвеног крста Републике Српске Пери Ђурићу и Жељку Каиновићу, док је приватно предузеће „Фрукта Траде“ награђено „Захвалницом“.

Перо Ђурић је један од озбиљних донатора који је препознао значај наше организације и хвала Богу да има људи који могу дати допринос широј заједници. Они су истовремено и подстицај другим људима да подрже Црвени крст, јер живимо у тешким временима и поједини чланови наших заједница немају других извора прихода, па се обраћају нама да им помогнемо када је тешко. Ми преговарамо са Владом РС о новим законским рјешењима према којим би ЦК добијао континуирану финансијску подршку за своје програмске активности и трошкове пословања, нагласио је Лазић.

Он је истакао да је ЦК организација са јавним овлаштењима добијеним од Владе Републике Српске, те да је члан Међународне федерације друштава Црвеног крста.

Захваљујући Влади Српске у задњих пола године смо подијелили два пута по 500.000 тона брашна, а у континуитету дијелимо хуманитарне пакета домаћинствима. Једина смо организација са којом Влада сарађује када је у питању финансирање 8 јавних кухиња у Српској, а захваљујући нашој организацији за угрожене поплавом у Костајници и Новом Граду смо осигурали 450.000 евра од Међународне федерације. Значајна дјелатност је и рад са младим, нагласио је Лазић.

Привредник Перо Ђурић је нагласио да је почаствован признањем које је републички Црвени крст уручио управо њему, а на приједлог локалне организације.

То је и част и обавеза, али и знак да требате да радите више и боље, да организујете што више људи у свом окружењу како би помогли онима којима је помоћ потребна. У веома тешким временима је жалосно што имамо породице којима је потребна социјална помоћ и помоћ Црвеног крста. Дио способног становништва је отишао из Републике Српске, а њихови стари су остали овдје и о њима брине Црвени крст, рекао је Ђурић.

Жељко Каиновић је волонтер Црвеног крста од 1992. године.

Добитник сам многих признања од којих је ово највеће до сада. Драго ми је што сам добио признање и што су људи препознали мој рад због чега им се захваљујем. Награда је и подстицај да још више, дуже и вредније да радим, јер је ово признање истовемено и обавеза, рекао је Каиновић.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here