Vijesti Društvo Ђекић предводио ешалон Полицијске академије на свечаном дефилеу

Ђекић предводио ешалон Полицијске академије на свечаном дефилеу

0

Александар Ђекић из Дервенте био је један од 14 команданата ешалона Полиције Републике Српске на свечаном дефилеу одржаном данас у Бањалуци, поводом 9. јануара Дана Републике Српске.

Ђекић се ове године у свечаном дефилеу, као и прошле у Источном Сарајеву, нашао на челу ешалона Полицијске академије, гдје ради као инспектор у Управи за полицијско образовање.

Дервенћанин се и 2022. године нашао у улози команданта, тада обављајући функцију помоћника командира Полицијске станице Дервента, а предводио је ешалон посебних снага полиције Полицијске управе Добој.

Прво учешће у дефилеу поводом Дана Републике Ђекић је имао 2018. године у Бањој Луци, тада као полазник Полицијске академије.

За посебан допринос у раду и постигнуте резултате, претходне године поводом обиљежавања Дана Полиције Републике Српске, одлуком министра унутрашњих послова, Ђекић добија ванредно унапређен у виши чин као највећи облик признања за полицијске службенике.

Ђекић, који је учесник више међународних научних конференција и округлих столова из области права, безбједности и криминалистике, студент је прве године докторских студија Правног факултета у Новом Саду.

Аутор неколико научно – стручних радова из наведен области, а један је и од аутора уџбеника Организација и надлежност полиције за Средњу школу унутрашњих послова, која је у фази издавања.

Ђекић који је лиценцирани испитивач прописа из области безбједности саобраћаја, од прошле године, а на основу јавног позива Министарства просвјете и културе, за 2024. годину изабран је за члана комисије за полагање возачких испита.

Свечани дефиле на Тргу Крајине у Бањалуци је централни догађај обиљежавања Дана Републике Српске на коме се очекује учешће око 3.000 припадника Министарства унутрашњих послова, јавног и цивилног сектора Републике Српске.

Биће изведен посебан спектакл са више од 200 дронова.

Поводом обиљежавања 9. јануара у 19.00 часова у Бањалуци је планиран концерт Данице Црногорчевић, Баје Малог Книнџе који ће премијерно извести пјесме посвећене Републици Српској, а на концерту ће наступити и Мирослав Илић и Аца Лукас.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here