Vijesti Kultura i obrazovanje „Једном када су ријечи потекле“ инспирисана личним мислима и животима људи из...

„Једном када су ријечи потекле“ инспирисана личним мислима и животима људи из окружења

0

Друга књига Дервенћанке Душице Станковић Ђукић под називом „Једном када су ријечи потекле“ представљена је вечерас у Народној библиотеци.

Дјело се ослања на аутобиографски “Дневник маме у пубертету”, а проткано је мислима и успоменама ауторке, али и причама о животима људи из њеног окружења.

Први дио под називом „Верба волант, скрипта манент“ и четврти „Тиха срећа“ садрже моја садашња размишљања и сјећања, док сам за други и трећи дио „Кутија успомена“ и „Миљеница судбине“ инспирацију сам црпила од људи из мог окружења. Када сам испричала оно што сам имала о себи и својој породици, почела сам да примјећујем друге људе и њихове судбине које су једнако интересантне и занимљиве и оставиле су утисак на мене Једноставно сам пребацила фокус на свијет око себе и почела да пишем у трећем лицу, истакла је Станковић Ђукићева, додајући да су сви ликови који се појављују стварни.

Ауторка је открила да материјала за новај креативни ради и даље има и да се могу очекивати нова дјела.

Дервента Кафе

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here