Vijesti Društvo Dr Milka Gavrić: Edukacija u Lihtenštajnu iskorištena za dalje usavršavanje

Dr Milka Gavrić: Edukacija u Lihtenštajnu iskorištena za dalje usavršavanje

0

12026_839592609499728_4918093259850003279_n

Stomatologija zahtijeva konstantno usavršavanje i hvatanje koraka sa najsavremenijim tehnologijama koje se koriste u zubarskoj branši.

Upravo tome bila je posvećena i četverodnevna edukacija u gradu Šanu, kneževna Lihtenštajn, održana početkom mjeseca, na kojoj se našlo šesnaest stomatologa iz BiH, među kojima i dr Milka Gavrić, zaposlenik derventske stomatološke ambulante „Jelena“.

– Teme obuke bile su direktne estetske restauracije, visokoestetske bezmetalne fiksne nadoknade u vidu ljuskica i krunica, te protetski radovi na implantatima. Sve one danas zauzimaju vodeće mjesto u svjetskoj stomatološkoj praksi, kaže dr Gavrić.

S obzirom da je doktor Jelena Ćurlik Mitrović prije dvije godine bila učesnik slične edukacije, ove usluge se već pružaju u ovoj stomatološkoj ustanovi, ali će sada biti dodatno upotpunjene.

– U praksi se svakodnevno javlja potreba za napredovanjem, a najbolji način da se ide u korak sa vremenom su edukacije ovog tipa, naročito inostranog karaktera. Prenijeti savremena iskustva i dostignuća pacijentima u praksi je obostrano zadovoljstvo, zbog čega smo posebno ponosni, kaže Gavrićeva.

Inače, organizator ovog predavanja bila je svjetski poznata lihtenštajnska kompanija „Ivoclar Vivadent“. Radi se o svojevrsnom lideru u kreiranju savremenih stomatoloških trendova, koji proizvode izvozi u oko 120 zemalja svijeta i ima preko 3.000 zaposlenih. U okviru kompanije postoji poseban Internacionalni centar za edukaciju stomatologa, u kojem je održana edukacija.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here