Vijesti Društvo Završna manifestacija projekta “Smanjimo i reciklirajmo”: Stvorili preduslove za reciklažu otpada

Završna manifestacija projekta “Smanjimo i reciklirajmo”: Stvorili preduslove za reciklažu otpada

0

Na završnoj manifestaciji projekta „Smanjimo i recilirajmo“, održanoj juče u Narodnoj biblioteci „Branko Radičević“, predstavljene su aktivnosti koje je Centar za lokalni i regionalni razvoj proveo u okviru ovog projekta, finansiranog od strane Fonda za zaštitu životne sredine i opštine Derventa, a realizovanog u saradnji sa „Komunalcem“.

12939249_10207894240868067_1747582546_n
Prema riječima Čedomira Ćorića, CELOR je imao prvenstveno edukativno-informacionu ulogu u provođenju ovog projekta, izdan je priručnik o reciklaži i kompostiranju, a projekat je implementiran u osnovnim školama „Nikola Tesla“ i „19. april“, te u Kalenderovcima i Osinji.

– Osnovni ciljevi projekta su podizanje svijesti o važnosti recikliranja i inicijativa za stvaranje preduslova za efikasnije razdvajanje i reciklažu otpada. Zbog toga smo u decembru okupili predstavnike preduzeća koje se bave preradom otpada u regiji, upoznali osnovce sa značajem ovih ekoloških procesa, posjetili pogone reciklažnog preduzeća „Omorika“ u Johovcu, a planiramo potpisati i memorandum o saradnji sa direkorima osnovnih škola i nastaviti dalje aktivnosti, rekao je Ćorić, dodajući da se nada da će se uskoro riješiti i određeni problemi sa kojima se susreću.

Dodjeljene nagrade i zahvalnice
U okviru završne manifestacije dodjeljene su nagrade Marinku Đukiću, Jovani Dujaković i Mariji Simić, učenicima osinjske škole „Đorđo Panzalović“, koji su poslali najbolje fotografije na nagradni konkurs „Moje zeleno djelo“. Nagrade im je uručio pjesnik i fotograf Savko Pećić Pesa. Posebne zahvalnice su dobili predstavnici škola koje su učesvovale u samom projektu, kao i drugi pojedinci koji su doprinijeli njegovoj realizaciji.

B. N. – Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here