Vijesti Društvo Počelo obilježavanje “Nedjelje Crvenog krsta”

Počelo obilježavanje “Nedjelje Crvenog krsta”

0

Povodom Svjetskog dana i Nedjelje Crvenog krsta,koji se obilježavaju od 8-15. maja pod sloganom “Svuda za sve”, načelnik opštine Milorad Simić primio je delegaciju Opštinske organizacije Crvenog krsta i to Pajić Emiliju, Kujundžić Radislava, Mišić Zorana i Kainović Željka. Ovo je već tradicionalan prijem kojim i počinje obilježavanje Nedjelje crvenog krsta na području opštine.

DSC07369
Delegacija se, u ime svih članova CK, zahvalila načelniku na podršci koju on i lokalna uprava pružaju u radu ove humanitarne organizacije. Zatim su načelnika upoznali sa aktivnostima koje su planirane da se provedu u toku ove nedjelje. Brojnim aktivnostima i angažovanjem aktivista, volontera i profesionalno zaposlenih radnika u Crvenom krstu će se provesti kampanja za pomoć svim kategorijama ugroženog stanovništva o kojima se brine Crveni krst. Planirana je posjeta derventskom porodilištu gdje će biti uručena dva paketa za novorođenčad, biće podijeljene zahvalnice učenicima koji su darovali krv, planirana je posjeta jednom broju socijalno-ugroženih i bolesnih davalaca krvi i uručiće im se poklon paketi hrane, tim kućne njege će posjetiti određen broj socijalno ugroženih lica koja su obuhvaćena programom Kućne njege, invalidna lica, stare, bolesne i iznemogle i uručiti im takođe pakete,vršiće se prikupljanje članarine CK kao i prodaja markica ove organizacije. U Crvenom krstu ističu da je planirano mnogo aktivnosti na terenu i da će se one provoditi do kraja mjeseca maja.

Prijemu je prisustvovao i Igor Žunić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

derventa.ba

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here