Vijesti Društvo Afirmisati zapošljavanje lica sa invaliditetom

Afirmisati zapošljavanje lica sa invaliditetom

0

Derventa je jedna od dvadeset lokalnih zajednica u kojima su „Karitas“ i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom organizovali prezentaciju projekta „Promocija prava na rad i zapošljavanje“ o mogućnostima zapošljavanja osobama s invaliditetom.

Predstavnik „Karitasa“ Zlatko Marić je istakao da se ovakvim prezentacijama želi podići svijest o mogućnostima osoba sa invaliditetom i ukazati na činjenicu da i ove osobe imaju pravo na zaposlenje.

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom provodi se uz posredništvo odnosno uz pomoć Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje te uz podsticaje za pokretanje sopstvenog biznisa, a u posljednje vrijeme sve aktivnije i socijalno preduzetništvo ili radionice u okviru kojih i osobe sa težim oblikom invaliditeta mogu naći svoje mjesto, rekao je Malić i uputio apel osobama sa invaliditetom da budu aktivnije u traženju posla.

Dervenćanka Andrijana Plavšić, koja već neko vrijeme volontira u okviru lokalnog volonterskog servisa, naglašava značaj smjernica i pomoći u pronalaženju posla.

Ovakve prezentacije proširuju krug poznanika , dobijamo smjernice za dalje mogućnosti i na koji način se možemo aktivirati. Ja sam već neko vrijeme volonter i kroz lokalni volonterski servis uključujem se u radionice i kurseve. Smatram da od stepena aktivnosti zavisi i mogućnost za zaposlenje, rekla je Plavšićeva.

Projekat finansira Ambasada SAD-a u BiH.

derventa.ba

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here