Vijesti Najave i obavještenja “Agroposavina farm”: Poziv zainteresovanima za kooperantsku proizvodnju krastavaca kornišona

“Agroposavina farm”: Poziv zainteresovanima za kooperantsku proizvodnju krastavaca kornišona

0

Poljoprivredna zadruga „Agroposavina farm“ sa p.o. Derventa obavještava poljoprivredne proizvođače da i ove godine organizuje kooperantsku proizvodnju krastavca kornišona za poznatog kupca.

Iz “Agroposavina farma” pozivaju zainteresovanje poljoprivrednike da postanu dio njihove kooperantske mreže u proizvodnji povrća.

Naša poljoprivredna zadruga posjeduje iskustvo u proizvodnji, a pored toga nudimo i zagarantovan visok prinos, zagarantovan otkup cjelokupne proizvodnje, kompletno finansiranje proizvodnje kroz obezbjeđenje paketa repromaterijala za cijelu proizvodnju (sadnice ili sjeme, mineralna đubriva, zaštitna sredstva, opremu), stručnu podršku i nadzor u proizvodnji u toku proizvodnje, te sigurnu isplatu otkupljenih količina, kažu u “Agroposavini”.

Zadruga će za sve proizvođače, čiji prihod ne prelazi 500 maraka po članu domaćinstva, obezbijediti sufinansiranje repromaterijala za početni paket („start up“ paket) sa 40 odsto od strane Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske putem IFAD projekta razvoja ruralnog poslovanja na selu, koji je namjenski planiran za smanjenje siromaštva na selu, a radićemo i na obezbjeđenju podrške u iznosu od 10 odsto od strane lokalne zajednice.

Zadruga će za sve proizvođače obezbijediti i savremenu tehnologiju proizvodnje krastavaca kornišona korištenjem stroja koji je namijenjen istovremenom formiranju gredice, polaganju folije i polaganju crijeva sistema zalijevanja kap po kap, kao i podršku kod ostvarivanja prava na podsticajna sredstva na republičkom i lokalnom nivou, ističu u „Agroposavini“.

Prijaviti se mogu svi poljoprivredni proizvođači zainteresovani za proizvodnju krastavca kornišona, a koji posjeduju minimum pola dunuma obradivog zemljišta za proizvodnju povrća.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u zadruzi svakim radnim danom od 07:30 do 14:30 časova ili na telefone 053/312-090 i 053/312-091.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here

*

code