Vijesti Najave i obavještenja Aikido-self defence klub upisuje nove članove

Aikido-self defence klub upisuje nove članove

0

14543602_304691913232373_45314537_n

Iz derventskog Aikido- self defence kluba poručuju da upisuju nove članove. Svi zainteresovani mogu da dođu u fiskulturnu salu SŠC “Mihajlo Pupin” utorkom i četvrtkom od 19 časova. Sve informacije mogu dobiti na telefon 065 003-719.

Kako aikido pomaže djeci
Pracenje zdravstvenog stanja djece sa problemima u motorici i koordinaciji, kod krivljenja kičme i kod nekih psihičkih smetnji, koja su redovno trenirala, pokazalo je znatne pozitivne promene posle samo nekoliko meseci.

S obzirom da ne postoji starosno ograničenje za početak treniranja Aikido Samoodbrane u salama gde se vježba ova veština mogu se sresti djeca predškolskog uzrasta i njihovi roditelji.

U Klubu Aikido Self Defense Derventa sa djecom uzrasta od 5-14 god. radi se po posebnom programu za djecu “Kroz igru do majstorstva”.

Osnovni cilj rada sa djecom je opšte razvojni trening i učenje osnova tehnika, a ne trening kojim se organizam priprema za velike napore. U samom procesu obuke najviše ćemo se oslanjati na povremene metode obuke za ovaj uzrast- metod igre i metod takmičenja. Time se održava pažnja djece tokom celog treninga i povećava njihova zainteresovanost za usvajanje veštine, jer je uče kroz igru, bez opterećenja, idući od jednostavnih elemenata ka složenim.

Opšti ciljevi Aikido Samopdbrane su :

– Formiranje zdrave i svestrano razvijene integralne ličnosti, – Razvijanje svesti o značaju fizičke aktivnosti i sporta za psiho-fizički razvoj ličnosti, – Navikavanje na rad u grupi, uspostavljanje partnersko-drugarskih odnosa, socijalizacija djece, razvoj pozitivne komunikacije, – Kvalitetniji razvoj motorike i formiranje pozitivnih moralno-voljnih osobina.

Derventa Cafe

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here