Vijesti Hronika Apel vozačima: Brzina i alkohol odnose živote

Apel vozačima: Brzina i alkohol odnose živote

0

 

Analizom stanja bezbjednosti saobraćaja na putevima koje operativno pokriva Policijska uprava Doboj utvrđeno je da su neprilagođena brzina uslovima na putu, te vožnja pod dejstvom alkohola, najčešći uzrok događanja saobraćajnih nezgoda.

Tokom 2019. godine na području PU Doboj dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima je smrtno stradalo osam lica.

Od toga na području Modriče stradala su dva vozača i radnik na vozilu za odvoz otpada, na području Broda po jedan vozač i biciklista, na području Doboja i Dervente po jedan pješak i na području Teslića jedan vozač, saopšteno je ou PU Doboj.

Policijski službenici PU Doboj, tokom prvih šest mjeseci tekuće godine iz saobraćaja su isključili 2.303 vozača, najviše zbog vožnje pod uticajem alkohola – 1.747. Zbog vožnje prije sticanja prava na upravljanje isključena su 364, a zboh upravaljanje vozilom pod dejstvom opojnih droga 111 vozača.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here