Vijesti Kultura i obrazovanje Banjalučki novinar Zoran Matić predstavio sveobuhvatan vodič turističkih destinacija BiH

Banjalučki novinar Zoran Matić predstavio sveobuhvatan vodič turističkih destinacija BiH

0

U Narodnoj biblioteci “Branko Radičević” večeras je predstavljena knjiga “Putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu” banjalučkog novinara Zorana Matića.

Radi se o svojevrsnom drugom i dopunjenom izdanju vodiča “50 top destinacija BiH”.

U ovom izdanju radi se o posjećenih 150 lokacija koje su podijeljene po kategorijama, onako kako je to inače zastupljeno u turističkim vodičima, kao što su gradovi, planine, jezera, prirodni fenomeni, kulturno istorijski spomenici i vjerski objekati. Novina u odnosu na prethodno izdanje su i autentični suveniri, kaže Matić, uz nezaobilaznu gastronomsku ponudu i ugostiteljske objekte po autorovom izboru koje baštine rokenrol kulturu.

Naime, Matić je proveo više od 90 dana na putovanju kroz BiH prikupljajući sve potrebne podatke i informacije za knjigu, a prema njegovom izboru najbolje destinacije su Banjaluka, Tjentište, livanjski divlji konji, Trebinje i Nacionalni park “Una”.

On je još dodao da je u pripremi i putopisni vodič Balkana, njemu omiljenog inostranog mjesta Praha i zemalja iza “čelične zavjese”.

Zoran Matić je medicinski tehničar, a bavi se novinarstvom kroz portal Eho kojem je glavni zadatak približavanje čitaocima urbanu kulturu.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here