Vijesti Privreda “BC institut” derventskim poljoprivrednicima predstavio adute za narednu sjetvu

“BC institut” derventskim poljoprivrednicima predstavio adute za narednu sjetvu

1

Predstavnici zagrebačkog „BC instituta“ i njihovi saradnici održali su danas prezentaciju hibrida kukuruza za predstojeću sjetvu i predstavili rezultate prinosa postignutih prošle sezone, kao i asortiman đubriva proizvođača „Eliksir Zorka“ i proizvode za zaštitu od korova komapanije „Bajer“.

– „BC institut“ sarađuje sa lokalnom firmom „Poljoprivrednik“, koja je jedan od naša dva uvozika u BiH, i sa njima obavljamo jedan dio dorade i proizvodnje sjemena upravo u laboratoriji u Derventi. Imamo tradiciju dugu 120 godina i svrstavamo se u nekoliko domaćih sjemenskih kuća, a poznati smo po tome što smo proizveli prvi hibrid kukuruza, rekao je Siniša Srdić, promoter instituta.

On je pojasnio da su u zadnjih pet godina udvostručene površine zasijane njihovim proizvodima, dodajući da je za uspješnu ratarsku proizvodnju i visoke prinose potrebno koristiti umjetna gnojiva i druge agrotehničke mjere, kao i odgovarajuću zaštitu od korova.

Ovaj institut ima predstavništva u 21 evropskoj zemlji.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here