Vijesti Društvo Bolja sigurnost učenika: Sa novog platoa direktno u školsko dvorište

Bolja sigurnost učenika: Sa novog platoa direktno u školsko dvorište

1

U cilju veće bezbjednosti učesnika u saobraćaju, a naročito učenika, u Ulici Stevana Nemanje, pored OŠ“ Nikola Tesla“, počela je izgradnja izdignutog platoa koji se gradi u okviru realizacije projekta „Uspori pored škole 2“.

Na prijedlog Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Derventa ovaj projekat će sufinansirati Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i opština Derventa.

Projektom je predviđeno da bude postavljen plato, zaštitna ograda i svjetlosni treptači, što će omogućiti bezbjednije kretanje učenika 980 i nastavnika škole, ali i ostalih učesnika u saobraćaju.

U vezi sa tim je planirano da škola otvori kapiju prema platou što će omogućiti učenicima i roditeljima direktan ulazak u školsko dvorište. Zahvaljujem se i predsjedniku Savjeta za bezbjednost saobraćaja Siniši Đekiću na njegovom angažovanju da se projekat realizuje kao i rukovodstvu opštine koje je podržalo ovaj projekat, rekao je Đurić.

Na području grada je krajem 2017. godine izgrađen jedan ovakav plato ispred OŠ „19. april“ čija se izgradnja pokazala kao dobra u praksi.

derventa.ba

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here