Vijesti Kultura i obrazovanje “Brillante duo” u susret proljeću Dervenćanima priredio koncert klasične muzike

“Brillante duo” u susret proljeću Dervenćanima priredio koncert klasične muzike

0

Violinistkinja Natalije Todorović i Vanje Trubajić na violončelu večeras su Dervenćanima priredili koncert klasične muzike “U susret proljeću”.

U Centru za kulturu nastupio je “Brillante duo”, najnoviji projekat profesorice Natalije Todorović, inače dobro poznate derventskoj publici.

Pored klasičnih kompozicija pisanih za violinu i violončelo, publika je imala priliku čuti i djela filmske muzike, kao i moju autorsku kompoziciju. Dervenćani su do sada mogli da čuj moja izvođenja u kombinaciji sa klavirom, a želja mi je da u ovoj Koncertnoj sezoni predstavim “Brillante duo” koji, pored mene, čini u moja sestra Vanja, istakla je Todorovićeva.

Očekuje ih nekoliko koncerata širom Srpske, a sa kolegom Vladom Danićem na klaviru koncert u Brodu 9. aprila.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju muzičku školu “Vlado Milošević” u klasi profesora Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi profesora Uroša Pešića, a magistrirala 2011. godine u klasi profesora Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom. Kao student bila je stipendista Fondacije za najbolje studente “Milan Jelić”, “Petar Kočić”, stipendista Austrijske barokne akademije u Gmundenu.

Dobitnica je brojnih nagrada na takmičenjima i festivalima, a već 16 godina radi kao profesorica violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagrada sa učenicima kako na republičkim, tako i na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Bavi se komponovanjem djela za violinu i gudače.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here