Vijesti Najave i obavještenja “Budućnost” i “Sunce” posebnim programom obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu

“Budućnost” i “Sunce” posebnim programom obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu

0

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ i Udruženje „Sunce“ obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Sa ciljem podizanja svijesti o autizmu i potrebi razumijevanja i podrške osobama sa autizmom u četvrtak, 4. aprila, sa početkom u 10 časova ispred zgrade Gradske uprave pripremili smo poseban program i pozivamo sugrađane da nam se pridruže, poručuju organizatori.

Prema odluci Generalne skupštine Ujedinjenih naroda, 2. aprila se obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Znak svjesnosti autizma – puzzle označavaju želju za povezivanje djelića i konačnim shvatanjem autizma. Puštanjem plavih balona u zrak se želi istaknuti nedovoljna informisanost javnosti o ovom poremećaju koji je sve prisutniji u našem društvu.

Poremećaji iz autističnog spektra su složeni biološki poremećaji mozga karakteriše atipičnim razvojem socijalizacije (nezainteresovanosti ili slabije zanimanje za igru i druženje s drugima), komunikacije (izostanak govora ili zaostajanje u govoru, doslovno shvaćanje, drugačije razumijevanje) te mogućnosti imaginacije (suženi interesi, neobične aktivnosti i ponašanja, ponavljajuće i stereotipne radnje) te senzorne integracije.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here