Vijesti Kultura i obrazovanje Centar “Budućnost” kao podrška predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama u radu sa djecom...

Centar “Budućnost” kao podrška predškolskim i osnovnoškolskim ustanovama u radu sa djecom sa smetnjama u razvoju

0

Centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“ Derventa jedna je od četiri ustanove u Republici Srpskoj koja je podnijela zahtjev za formiranje resursnog centra za inkluzivno vaspitanje i obrazovanje, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ministar Natalija Trivić kazala je da su ovi centri u postupku formiranja.

Resursni centar biće velika podrška u radu sa djecom sa smetnjama u razvoju i zbog toga je cilj da počnu sa radom do kraja ove godine, rekla je Trivićeva.

Ona je dodala da su resursni centri za inkluzivno vaspitanje i obrazovanje zamišljeni kao podrška svim predškolskim ustanovama i osnovnim školama kojima je potrebna pomoć u radu sa djecom sa smetnjama u razvoju.

Škole u kojima će biti formirane kancelarije resursnih centara za inkluzivno vaspitanje i obrazovanje će na regionalnom nivou imati priliku da svoje znanje i iskustvo podijele sa drugim nastavnicima, djecom i roditeljima

Prema njenim riječima, resursni centri biće na raspolaganju za 116 predškolskih ustanova i za 187 osnovnih škola.

Osim „Budućnosti“, zahtjev za formiranje ovog centra podnijeli su i Centar „Zaštiti me“ Banjaluka, Centar za vaspitanje, obrazovanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka, Centar „Sunce“ Prijedor.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here