Vijesti Kultura i obrazovanje Centar za kulturu “Koncertom za nas” proslavlja veliki jubilej

Centar za kulturu “Koncertom za nas” proslavlja veliki jubilej

0

U Centru za kulturu u utorak (12. decembra) očekuje nas koncert violinistkinje Natalije Todorović uz klavirsku saradnju Vlade Danića.

Koncert povodom 45 godina derventskog Centra za kulturu će nam donijeti djela Mocarta, Betovena, Šuberta, Sarasatea, kao i Todorovićkine autorske kompozicije.

Natalija Todorović rođena je u Banjaluci 1985. godine, gdje je završila Osnovu i Srednju muzičku školu “Vlado Milošević” u klasi profesora Dušana Šestića i Svetlane Šeršukove (Moskva). Diplomirala je 2007. godine sa najvišom ocjenom u klasi profesora Uroša Pešića, a magistrirala 2011. godine u klasi profesora Maje Jokanović na Akademiji umjetnosti u Banjaluci, takođe sa najvišom ocjenom. Kao student bila je stipendista Fondacije za najbolje studente “Milan Jelić”, “Petar Kočić”, stipendista Austrijske barokne akademije u Gmundenu.

Dobitnica je brojnih nagrada na takmičenjima i festivalima, a već 16 godina radi kao profesorica violine u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” u Banjaluci i ima veoma zapažene pedagoške rezultate, te veliki broj nagrada sa učenicima kako na republičkim, tako i na međunarodnim festivalima i takmičenjima. Bavi se komponovanjem djela za violinu i gudače.

Vlado Danić, pijanista, rođen je 1984. godine u Drvaru. Srednje muzičko obrazovanje i Muzičku akademiju završio je u Banjaluci u klasi profesora Nevene Popović. Angažovan je u Muzičkoj školi “Vlado Milošević” kao klavirski saradnik-korepetitor na gudačkom, duvačkom i odsjeku za solo pjevanje. Koncertno i u nastavi sarađivao je sa klasama profesora Slobodana Gerića, Maje Jokanović, Nemanje Marjanovića, Dejana Mladenovića, Dunje Simić, Radmile Smiljanić, Ivana Otaševića, Uroša Pešića, Branislava Petrovića.

Koncert u Derventi zakazan je za 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here