Vijesti Društvo Četrdeset edukovanih ratnih veterana prenosiće svoja iskustva mladima u BiH

Četrdeset edukovanih ratnih veterana prenosiće svoja iskustva mladima u BiH

0

Protekla dva dana udruženje “Pravipožar” iz Dervente je organizovalo završni dio ciklusa edukacije rathih veterana za učestvovanje u programu „Konstruktivne upotrebe veteranskog iskustva /KUVI/ u organizaciji.

Kroz edukacije je do sada prošlo oko četrdesetak bivših pripadnika nekadašnjih vojnih formacija iz gotovo svih krajeva BiH.

Pohađanje radionica bivših učesnika rata podržale su Međunarodna organizacija za migracije i misija OSCE-a u BiH sa kojima će derventsko udruženje naredne godine organizovati radionice sa oko 1.200 mladih iz 50 lokalnih zajednica u čitavoj BiH na kojima će se govoriti o ratnim traumama.

Radili smo prema veoma kvalitetnom programu i osposobljenim kadrovima Centra za ratne traume iz Novog Sada. Stvorili smo kapacitete koji projekat mogu provesti do kraja, koji mogu da rade sa mladima i prenesu im svoja iskustva. OSCE nam pruža podršku, pored rada sa mladima, i u radionicama sa veteranskim udruženjima, istakao je Spasoje Kulaga, predsjednik udruuženja “Pravipožar”.

Takođe, do kraja godine očekuju ih učešća u šest drugih projekata koje provode druge organizacije a tiču se suočavanja sa prošlosti, kao i radionice na temu “Žene i ratne trauma”, uz podršku organizacije “Konrad Adenauer”.

Derventa Cafe

 

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here