Vijesti Privreda „Code arhitekt“ – poslovna ideja koja stasava uz podršku Omladinske banke

„Code arhitekt“ – poslovna ideja koja stasava uz podršku Omladinske banke

0

Jedna od pozitivnih ideja koje su stasale zahvaljujući predanom radu i uz podršku Omladinske banke Derventa svakako je mikro-biznis našeg sugrađanina Stefana Kucurskog.

Već duži niz godina Stefan se bavi „freelance“ programiranjem i DJ-ingom, a kako su tokom perioda epidemije virusa korone bili desetkovani njegovi nastupi sa poznatim pjevačem Dadom Polumentom, Dervenćanin je samo učvrstio uvjerenje da je će IT sektor biti njegovo osnovno zanimanje kada prestane da se bavi muzikom.

Važan korak u tom opredjeljenju bilo je registracija preduzeća, prije svega jer je tako dobio na značaju i ozbiljnosti kod svojih klijenata.

Prilikom registracije saznao sam od službenika Radenka Maletića da Omladinska banka nudi grantove za novoregistrovana preduzeća mladih privrednika starosti do 35 godina. Apliciranje za sredstva nije bilo prekomplikovano, imao sam spreman biznis plan i neke finansijski dokumente koje bi svako preduzeće svakako trebalo da ima. Uz neke male poteškoće, koje sam lako rješio uz pomoć ljudi iz „Mozaika“, uspio sam da apliciram, a vrlo brzo je stigao i potvrdan odgovor, priča Stefan.

„Code arhitekt“ već pet mjeseci aktivno posluje i to bolje od prvobitnih planova, kaže ovaj programer.

Prvobitna želja mi je bila da radim za druge klijente, te da paralelno razvijam aplikaciju koju želim da plasiram na tržište. Ipak, sada sam se više fokusirao na kreiranje aplikacije, dok postojećim klijentima održavam sisteme funkcionalnim. Finansijski sam nezavisan, ali mi je i podrška od 2.000 KM dobro došla, te sam iskoristio sam priliku da nabavim jedan kvalitetan monitor koji mi dosta pomaže u radu, ističe Stefan.

Omladinska banka u Derventi postoji dvije godine i tokom tog perioda podržala je provođenje dvadesetak neformalnih projekata mladih, te dva mikro-biznisa. Mladi privrednici će u narednoj godini moći da računaju na podršku od 5.000 KM za svoje poslovne ideje.

U dinansiranju Omladinske banke učestvuju Grad Derventa i Fondacija “Mozaik”.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here