Vijesti Društvo Dan otvorenih vrata Osnovnog suda u Derventi

Dan otvorenih vrata Osnovnog suda u Derventi

0

Osnovni sud u Derventi u petak 03.12.2010.godine od 12 do 15 časova održava Dan otvorenih vrata Osnovnog suda u Derventi.

Dan otvorenih vrata Osnovnog suda u Derventi

Danom otvorenih vrata Osnovnog suda u Derventi omogućava se građanima da ovaj dan pristupe u Osnovni sud u Derventi radi neposrednog upoznavnanja sa svakodnevnim načinom rada suda, da se građanima približi rad suda i način na koji funkcioniše sud, da se građani informišu o ulozi suda u našem društvu, sa pravima i obavezama građana kada je riječ o mogućem ostvarenju njihovih prava na sudsku zaštitu.

Građanima će se omogućiti obilazak suda, te upoznavanje sa organizacijom rada suda od informacionog pulta, prijemne kancelarije, pisarnice, zemljišnoknjižne kancelarije, daktilobiroa, sudnica do ureda sudija i predsjednika suda. Građanima će se predstaviti nove mogućnosti Sistema za automatsko upravljanje sudskim predmetima CMS-a od načina praćenja sudskog predmeta do rada na samom predmetu sada kada se u ovom sudu vrši skeniranje svih dokumenata spisa predmeta i da stranke mogu nakon unosa broja predmeta i dobijenog posebnog pristupnog koda preko interneta pratiti status svog predmeta, pretraživati podatke o radu i postupanju na predmetu, biti obaviješteni o zakazanim suđenjima i svim drugim događajima vezanim za predmet. Stranke a posebno advokati nemaju više potrebu za fizičkim dolaskom u sud osim u slučajevima kada su zakazana suđenja.

Predstaviće se kako građani mogu putem interneta izvršiti uvid u elektronsku zemljišnu knjigu Republike Srpske i pregledati zemljišnoknjižni uložak u cjelosti (A) popisni , (B) vlasnički) i (C) teretni list.

Koga ćete podržati na izborima za načelnika opštine Derventa?
PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here