Vijesti Kultura i obrazovanje Dervenćani upoznali tehniku intarzije – FOTO

Dervenćani upoznali tehniku intarzije – FOTO

1

U organizaciji UG “BiosPLUS” i NB “Branko Radičević” od 5. avgusta do danas održane su radionice na kojima su zainteresovani Dervenćani učili ukrasnu tehniku intarziju.

Radi se o tehnici kreativne izrade rukotvorina ukrašavanjem drvenih predmeta umetanjem komadića drveta i drugih materijala, pojasnio je likovni pedagog Miroslav Suhaj.

Zadovoljan sam sa radom polaznika i moram čestitati pripadnicama ljepšeg pola koje su pohađale ovaj kurs jer je ovo i pomalo “muški posao”, ali upornost i strpljenje dovodi do rezultata, što sam i ja naučio na sličan način. Polaznici su se upoznali sa osnovama tehnike, od skica, prvih rezova, preko uklapanja, lijepljenja i lakiranja svojih radova, rekao je Suhaj.

Za sve polaznike bio je obezbjeđen potreban materijal i pribor kao i brošura za upoznavanje sa ovom kreativnom tehnikom izrade rukotvorina.

Derventa Cafe

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here