Vijesti Društvo Dervenćanke stekle korisna znanja o ljekovitom bilju

Dervenćanke stekle korisna znanja o ljekovitom bilju

0

Udruženje žena Derventa organizovalo je predavanje inženjera poljoprivrede Dragane Duvnjak Krndije koja je, uglavnom Dervenćankama, govorila o ljekovitom bilju.

Dragana Duvnjak Krndija je takođe poljoprivrednica i između ostalog proizvođač čaja, tako da je iz prve ruke podijelila svoja iskustva i znanja stečena u praksi.

Naše sugrađanke je upoznala na koji način, u koje vrijeme i koji dijelovi ljekovitog bilja i plodova, uglavnom onih koji su karakteristični za naše podneblje, se sakupljaju, kako se suše, pakuju i čuvaju. Tradicija sakupljanja ljekovitih biljaka i plodova održala se do danas, ali često iz neznanja umanjimo ili uništimo vrijednost sakupljenog materijala. Zato je ovo predavanje bila prilika da dobijemo stručne savjete u vezi s temom predavanja, kažu u UŽ Derventa, dodajući da je predavačica prisutnima podijelila pakovanje čaja koje sama proizvodi i pakuje.

Predavanje je održano u okviru projekta „Ekonomskim osnaživanjem pomozimo sebi“ koji je podržan od EIŽ i Grada Derventa.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here