Vijesti Privreda Derventa ima velike izglede: Kineska kompanija “HealthCare” zainteresovana za otvaranje proizvodnih pogona

Derventa ima velike izglede: Kineska kompanija “HealthCare” zainteresovana za otvaranje proizvodnih pogona

1

Gradonačelnik Dervente Milorad Simić održao je sastanak sa delegacijom kompanije „HealthCare Europe“, koju je predvodio generalni direktor Čeng Ksiaočin (Cheng Xiaojun), o mogućnostima otvaranja proizvodnih pogona ove kineske kompanije u našoj lokalnoj zajednici.

Simić je nakon sastanka istakao da se radi o prestižnoj firmi, te da je Derventa počašćena ovim sastankom.

Moj utisak је da je gospodin Čeng zadovoljan predstavljenim i za nadati se da će se obistiniti njegova prognoza da Derventa, nakon što je posjetio više destinacija u Srpskoj, ima 80 odsto izgleda da bude odabrana kao mjesto za investiranje. Pored radne snage iz Dervente računamo i na okolne opštine, istakao je gradonačelnik Simić, dodajući da je gostima prenio pozitivne podatke o tridesetak inostranih kompanija koje posluju u Derventi, o u izvozu vrijednosti 330 miliona KM i oko 7.000 zaposlenih u Derventi do kojih se došlo transparentnim radom.

Ksiaočin je potvrdio da je kompanija zainteresovana za ulaganje u BiH.

Želimo da osnujemo preduzeće koje će se baviti proizvodnjom i izvozom proizvoda na druga tržišta. Vrijednost izvoza na mjesečnom nivou bila bi od tri do četiri milina evra, a u pogonu bi, za početak, bilo zaposleno oko stotinu radnika, otkrio je Ksiaočun, dodajući da u “HealthCare” u SAD-u ima tri kompanije, po dvije u Španiji, Kini i na Tajlandu, te po jednu u Sloveniji i Srbiji.

Kompanija danas ima sedam proizvodno-skladišnih kapaciteta u Rumi koja se prostiru na više od 60.000 kvadratnih metara, a u kojima se proizvode dušeci, naddušeci i jastuci od memorijske, standardne i kombinovanih vrsta PU pjena. Zapošljavaju skoro 1.000 radnika i provode kompletan ciklus proizvodnje.

Pored Ksiaočina, delegaciju kineske kompanije činili su konsultant Marinko Milašinović, pravnik Dušan Popović, prevodilac Olivera Milašinović i Brane Nović, a sastanku su prisustvovali narodni poslanik iz Dervente Igor Žunić i privrednik Radovan Pazurević, koji je neko vrijeme boravio u Kini.

Derventa Cafe

1 komentar

  1. Ne, samo ne Kinezi. Prljava industrija, nemilosrdni vlasnici. To nam ne treba. Kina je najgora diktatura na svijetu, u kojoj postoje samo vlastodrsci i podanici. Tako je i u njihovim fabrikama. Ne, samo ne Kinezi.

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here