Vijesti Kultura i obrazovanje Derventski pjesnici i muzičari predstavljaju svoje stvaralaštvo u Banskom dvoru

Derventski pjesnici i muzičari predstavljaju svoje stvaralaštvo u Banskom dvoru

0

Pod pokroviteljstvom načelnika opštine Derventa, u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor, u petak (1. novembra) će u Banjaluci biti organizovano poetsko-muzičko veče pod nazivom “Oj, Dervento moraću te slikat’”.

Biće to prilika da se banjalučkim poštovaocima poezije predstavi književni portret pjesnika i književnika Maje Danilovića, člana Udruženja književnika Srbije i Svjetske akademije za poeziju, nastale pod pokroviteljstvom UNESCO. čiji je Danilović jedini pjesnik-član sa područja bivše Jugoslavije. Pored njega, nastupiće i Savko Pećić, Slavko Pokrajac, Vera Ratkovac, Nedjeljka Đukić Borojević, Jasmina Radanović, Evita Bojkovac, Sreto Stojaković, kao i Etno grupa “Derventa”.

Poetsko-muzičko veče je upriličeno uz podršku načelnika opštine Derventa sa idejom da se derventski umjetnici, pjesnici, pjevači i muzičari, banjalučkoj publici i kulturnoj javnosti Banja Luke i Republike Srpske, dio svog bogatog i posvećenog stvaralaštva.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here