Vijesti Društvo “Derventsko srce 2018”: IMIC “Zajedno” po deseti put uručio priznanja onima koji...

“Derventsko srce 2018”: IMIC “Zajedno” po deseti put uručio priznanja onima koji su zadužili Derventu – FOTO

0

Internacionalni multireligijski i interkulturni centarZajednododijelio je danas u Centru za kulturu šest priznanjaDerventsko srce” čime je jubilarno deseto izdanje istoimene manifestacije i zvanično završeno.

Ovogodišnji laureati su dugogodišnji sportski radnik Petar Andrić, umjetnik Saša Bogdan, radio-amater i filatelista Sadudin Čardžić, porodica Bodružić, humanitarka Sabira Đulbić, majka troje djece i hraniteljica 49 siročadi Centra za socijalni rad, te profesorica Milica Krpo, koja je čitav radni vijek provela u Derventi.

Osnovna želja IMIC „Zajedno“ je da ljude koji su nekada značili u ovom gradu i one koji se i danas trude da ovaj grad učine lijepim mjestom za život ne zaboravimo, poručila je predsjednica jedinog IMIC-a u Republici Srpskoj Milica Pelesić.

Pamćenje nam ponekad bude veoma kratko i mi nastojimo da sve te ljude, bez obzira na narodnu ili vjersku pripadnost, nagradimo, da to bude jedan zbir svega što je značilo u Derventi, kada nismo brinuli oko toga kako se ko zove ili moli Bogu. Mislim da smo tokom svog šesnaestogodišnjeg rada to i uspjeli, istakla je Pelesićka.

Ovogodišnja dobitnica simboličnog priznanja je i Kragujevčanka Milica Krpo, profesorica srpskog jezika.

Živjela sam 30 godina u ovom gradu i bila sam profesor brojnim generacijama Dervenćana, nekadašnjim učenicima Učiteljske škole, te građevinske i ekonomske škole. Veoma sam ponosna na sve đake i ovaj grad, a iako više ne živim ovdje i nikada ih nisam zaboravila, emotivna je bila sada već penzionisana prosvetna radnica.

Tokom prethodnih šest dana Dervenćani su imali priliku da isprate veći broj promocija knjiga i izložbi, kao i muzičko veče. Organizatori su poručili da će se manifestacija održati i naredne godine.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here