Vijesti Kultura i obrazovanje Dobitnik NIN-ove nagrade Stevo Grabovac gost Narodne biblioteke 12. februara

Dobitnik NIN-ove nagrade Stevo Grabovac gost Narodne biblioteke 12. februara

0

Ovogodišnji dobitnik NIN-ove nagrade je Stevo Grabovac predstaviće nagrađeni roman “Poslije zabave” u derventskoj Narodnoj biblioteci u ponedjeljak, 12. februara.

Grabovčev roman govori o zločinu nad dvedesetak romske djece u ljeto 1992. godine u okolini tadašnjeg Bosanskog Broda, koja su ubijena radi ilegalne trgovine ljudima.

Žiri koji je donio odluku o ovogodišnjem dobitniku birao je između 188 romana, koliko je stiglo na konkurs, a Brođanin je tako postao 70. dobitnik prestižne nagrade.

Obrazlažući razloge koji su opredijelili žiri da Grabovcu dodijeli, prema mišljenju struke, najprestižniju književnu nagradu u Srbiji i regionu, predsjednik žirija Tamara Mitrović rekla je da je roman “Poslije zabave” koji se bavi zločinom nad romskom djecom u okolini Bosanskog Broda 1992. godine roman o istini, ali i o ćutnji.

Promocija je zakazana za 19 časova.

Derventa Cafe

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here