Vijesti Društvo Dobrovoljni davaoci darovali 55 litara krvi

Dobrovoljni davaoci darovali 55 litara krvi

0

Da humanost nije samo riječ pokazala su 164 dobrovoljna davaoca krvi koji su se redovno odazivali akcijama Opštinske organizacije Crvenog krsta Derventa i nesebično poklanjali dragocjenu tečnost. Ovo je istaknuto na godišnjoj skupštini OOCK-a.

Crveni krst

– U akcijama dobrovoljnog darivanja krvi prikupljeno je oko 55 litara dragocjene tečnosti – rekla je predsjednik OOCK Derventa Emilija Pajić.

Značajan rezultat postignut je u radu sa podmlatkom i omladinom Crvenog krsta. Tako su učenici Osnovne škole “19. april”‘ svoje znanje potvrdili na regionalnom i republičkom nivou, osvojivši prvo mjesto. Na sjednici je istaknuto da je u posljednje vrijeme sve manje kandidata za polaganje prve pomoći, što je smanjilo i izvore prihoda u ovoj organizaciji.

– U prošloj godini prvu pomoć položila su 203 kandidata i ostvareni su prihodi od 14.109 maraka. Da nam nije pomoći iz budžeta opštine, teško bismo mogli podmiriti sve obaveze -rekao je sekretar OOCK Derventa Radislav Kujundžić.

N.S. – Glas Srpske 

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Derventa Cafe. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja, provociranja i drugih oblika neprihvatljivog ponašanja.

Portal Derventa Cafe zadržava pravo da obriše komentare bez bilo kakve najave i objašnjenja te da preda podatke o IP adresama nadležnim institucijama u slučaju zahtjeva.

Please enter your name here